Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stalo se

 

 

 

plakat_0002.jpg

 

Podzimní městské slavnosti

 

Letošní první ročník Podzimních městských slavností v Prachaticích se vydařil i přesto, že mu počasí vůbec nepřálo. Od rána 22. října vystupovaly na náměstí prachatické kulturní spolky, probíhalo i autorské čtení. My jsme odpoledne také zazpívaly a vyplnily jsme svůj dvacetiminutový blok různými písněmi z našeho repertoáru. Zazněly opět naše nejoblíbenější písně- české, anglické i spirituály. I přes nepřízeň počasí byli na náměstí posluchači, kteří nám poděkovali upřímným potleskem. 

 

Slavnostní otevření DOMOVA MATKY VOJTĚCHY

 

V pondělí 10. září jsme byly pozvány, abychom zazpívaly na slavnostním otevření Domova matky Vojtěchy. Bylo nám velkým potěšením, že jsme se této slavnostní chvíle mohly zúčastnit a zpestřit tak odpolední program, na kterém se sešlo mnoho významných lidí. Hovořilo se  o úskalích i problémech se stavbou a o snaze mnoha lidí tento domov dokončit. Po slavnostním přestřihnutí pásky se mohli návštěvníci do nového domova těžce nemocných lidí podívat a prohlédnout si nové, moderní prostory. Snad jsme i my přispěly dobré náladě z toho, že se ,,dílo“ nakonec vydařilo a bude sloužit lidem, kteří to potřebují.

 

Festival Dny duchovní hudby 2012

 

20. června 2012 jsme v rámci festivalu Dnů duchovní hudby, pořádaného městem Prachatice, vystoupily společně s vynikajícím varhaníkem Mikolášem Troupem a jeho otcem PhDr.Vojtěchem Troupem v kostele svatého Jakuba v Prachaticích. Mikoláš zahrál improvizaci na téma Ezechielovo vidění o kostech, které jeho otec doplnil četbou. Na programu našeho sboru byly duchovní písně. Na závěr jsme společně za doprovodu varhan zazpívaly dvě písně- Ave Maria skladatele Arcandeliho  a Bachovo  Suscepit Izrael. Plný kostel lidí a jejich závěrečný potlesk nám udělal velkou radost.

 

Slavnosti Zlaté stezky 2012

 

Maraveja nemohla chybět ani na Slavnostech Zlaté stezky, které se každoročně v Prachaticích konají. Zazpívaly jsme 30. 6. 2012 odpoledne, před kostelem svatého Jakuba. Posluchači si mohli vychutnat písně duchovní, ale i české lidové nebo naše oblíbené spirituály. Někteří se u nás jen na chvilku ,,zastavili“, jiní vydrželi poslouchat celý náš koncert. Snad jsme všechny tyto naše posluchače naladily na tu správnou notu a všichni si prachatické slavnosti užili,  jak se patří. 

 

Konference VII.den hospicové paliativní péče

V sobotu, 21. dubna 2012 dopoledne, jsme v Městském divadle v Prachaticích krátkým programem zahájily konferenci VII. Den hospicové paliativní péče, na které se sešli odborníci - lékaři a zdravotní sestry. Během našeho zpěvu se posluchači v hledišti usmívali, tak doufáme, že jsme je pozitivně naladily na sobotní, pracovní den. Samy jsme rády, že jsme opět po delší době zazpívaly na veřejnosti některé oblíbené skladby našeho kmenového repertoáru, ale přidaly i písně zcela nové.

 

 Novoroční koncert v Bischofsreutru

 

Na Nový rok jsme se společně s Klarinetovým souborem J. Hovorky a souborem Cello Quintet Český Krumlov vypravili do německého města Bischofsreut. Naši němečtí přátelé z KEB (Katholische Erwachsenenbildung ) nás velmi vřele přijali na místní faře, kde jsme se rozezpívaly, soubory rozehrály, občerstvili se. Koncert k Novému roku, který se konal již po 37,, tentokrát nesl název „Hudba přichází z Čech“. Při koncertě ve zcela zaplněném   farním kostele  se soubory střídaly. Zazněly jak skladby klasické, tak ale i moderní, vánoční, lidové… V bischofsreutském kostele byla úžasná akustika, takže se nám nádherně zpívalo i hrálo, atmosféra byla vážně skvělá. Na konci asi devadesátiminutového koncertu jsme sklidili obrovský potlesk. K naší velké radosti při potlesku téměř celý kostel stál. I když se některým z nás tento první den v roce 2012 nikam nechtělo, radši bychom odpočívaly doma, nakonec jsme byly rády, že jsme pozvánku na tento koncert přijaly. A doufáme, že ,,Jak na Nový rok, tak po celý rok“.

 

II.festival pěveckých sborů Vodňany 22.10.2011

 

V sobotu 22.10.2011 jsme se na pozvání vodňanského ženského sboru Regina zúčastnily II. ročníku festivalu pěveckých sborů. Až na místě samém jsme se dozvěděly, že se jedná o  soutěžní  festival. Během večera  vystoupilo  celkem 8 sborů  a pořadatelský sbor, který se však soutěže nezúčastnil. Zastoupení sborů bylo velmi pestré – od malých dětí, přes studentské sbory až po sbory se zpěváky, kteří již mají dlouholeté životní zkušenosti. Bylo poučné sledovat různé sbory různé úrovně. Samozřejmě, že některé skladby máme také v repertoáru – to je obzvlášť zajímavé slyšet, jaké různé úpravy může daná skladba mít. Celý festival byl komponován ve veselé notě, repertoár byl zaměřen spíše na populární žánr (spirituály, úprava pop muziky, zazněla i lidová píseň). Večer měl spád s příjemným zakončením – společným posezením s hudbou a výborným pohoštěním. S našimi hostitelkami jsme si slíbily, že se příští rok určitě setkáme v Prachaticích. Ostatně podobně jsme se domlouvaly  i s dalšími sbory. A jak dopadla soutěž? Naše sbormistryně Martina si odvezla cenu za třetí místo.  A jen tak na okraj – při cestě domů jsme už přemýšlely, jaké skladby přivezeme do Vodňan příští rok.

Regino, díky!